×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třešňové mističky s drobenkou
60 minut , Střední náročnost ,

Třešňové mističky s drobenkou

Co budu potřebovat

Na mističky a posyp
200 g hladké mouky
50 g strouhaných lískových
oříšků
140 g másla, na kousky
50 g cukru Nyní v akci
Na náplň
3 lžíce malinového nebo
ostružinového džemu Nyní v akci
500 g třešní,
vypeckovaných
50 g lískových oříšků, Nyní v akci
nahrubo nasekaných
2 lžíce hnědého cukru Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mouku a oříšky smíchejte, přidejte máslo a prsty nebo s pomocí robotu zpracujte na drobenku. Dejte si stranou 3 vrchovaté lžíce. Přidejte 1–2 lžíce studené vody a spojte v těsto. Na pomoučněné pracovní ploše ho ještě trochu propracujte, aby bylo hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici. Těsto vyválejte a formičkou nebo skleničkou vykrojte 12 koleček o průměru 10–12 cm. Kolečky vyložte buď 12 máslem vymazaných zapékacích mističek nebo vymazanou formu na muffiny s 12 důlky. Džem nechte trochu rozehřát v rendlíku a lehce do něj vmíchejte třešně. Směs rovnoměrně rozdělte do připravených mističek. Do drobenky, kterou jste si dali stranou, vmíchejte nasekané lískové oříšky a hnědý cukr a posypte s ní obsah mističek.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte je ještě zhruba 10 minut odpočívat ve formě, pak je opatrně vyklopte. Okraje můžete uvolnit ostrým nožíkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj