×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Trdelník
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Trdelník

Co budu potřebovat

100–150 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce krupicového cukru Nyní v akci
42 g droždí (1 kostka) Nyní v akci
500 g polohrubé mouky
sůl
4 žloutky
60 g másla
60 g sádla
1 vejce rozšlehané s 1 lžící
mléka, na potření Nyní v akci
cukr smíchaný se skořicí Nyní v akci

Jak na to?

Do vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobte droždí, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli, přidejte zbylý cukr, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a sádlo a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké, nepříliš tuhé těsto. Poprášené a zakryté utěrkou ho nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Trvá to asi hodinu. Z těsta vyválejte 2 centimetry silné válečky a navíjejte je na dlouhý dřevěný váleček obalený alobalem – vejdou se i tři za sebou. Nechte znovu asi 15 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C. Trdelníky na válečku pak potřete vejcem rozšlehaným se lžící mléka a posypejte směsí cukru a skořice. Váleček dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny dozlatohněda.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj