×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí
45 minut , Svačina , Střední náročnost , Mexická , Pro gurmány , Piknik , Smažení ,

Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Co budu potřebovat

170 g kuřecích prsou Nyní v akci
1 lžička olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
6 středně velkých růžiček brokolice
60 g čedaru
60 g ementálu Nyní v akci
4 tortilly
4 mrkve

Jak na to?

Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.

1) Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.

2) Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.

3) Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

4) Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.

5) Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke
kuřeti a promíchejte.

6) Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.

7) Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.

Tip do kuchyně

 

Tyto mexické tortilly neboli buritto můžete připravit i jako svačinu s sebou na cesty či dětem do školy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj