×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Topinky s ančovičkovým máslem a mozzarellou
15 minut , Svačina , Střední náročnost , Středomořská , Chuťovky , Smažení ,

Topinky s ančovičkovým máslem a mozzarellou

Co budu potřebovat

60 g másla
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 svazek šalvěje
6 filetů z ančoviček
2 lžíce citronové kůry
1 lžíce vinného octa
plátky rustikálního chleba Nyní v akci
360 g mozzarelly Nyní v akci

Jak na to?

1) Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem. Přidejte máslo a olivový olej a po 2 až 3 minutách šalvěj, ančovičky, citronovou kůru a ocet. Dobře promíchejte a po minutě sejměte z ohně.

2) Vedle na mřížce opečte na sucho plátky chleba.

3) Na každý vložte část natrhané mozzarelly a přelijte ančovičkovým máslem.
Podávejte ještě teplé.

Tip do kuchyně

 

Topinky si můžete připravit i v troubě. Stačí vložit plátky chleba na plech s pečícím papírem, zakápnout olivovým olejem a péct pár minutek v rozehřáté troubě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj