×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tiramisu trifle
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Vánoce ,

Tiramisu trifle

Co budu potřebovat

Na kávovou panna cottu
8 plátků želatiny
125 ml kávového likéru Nyní v akci
500 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka Nyní v akci
110 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na čokoládový krém
250 g nasekané tmavé čokolády Nyní v akci
180 ml smetany ke šlehání
+ šlehačka na dokončení
Na dokončení
450 g hotového piškotového korpusu
375 ml espressa
375 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj