×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tiramisové dortíčky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Tiramisové dortíčky

Co budu potřebovat

100 g bílé čokolády
100 g tmavé čokolády Nyní v akci
1 lžíce mléka Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
130 g másla Nyní v akci
100 g krupicového cukru
1 lžíce horké vody Nyní v akci
1 lžička instantní kávy Nyní v akci
2 vejce
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžíce holandského kakaa Nyní v akci
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone Nyní v akci
60 g moučkového cukru

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 160 °C. Bílou čokoládu nalámejte do jedné misky, do druhé pak tmavou čokoládu. K bílé přidejte mléko, vanilkový extrakt, 50 g másla a 55 g cukru. K tmavé 1 lžíci horké vody, instantní kávu a zbylé máslo i cukr. Postupně obě mísy zahřívejte nad vroucí vodou (tak, aby se voda nikdy nedotkla dna mísy) a promíchávejte do hladkých krémů. Vejce postupně, po jednom, našlehejte a jedno přidejte ke směsi s bílou čokoládou, druhé ke směsi s tmavou čokoládou. Hladkou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a polovinu směsi vmíchejte k bílé čokoládě a směs rozdělte na dno 8 formiček na muffiny o objemu asi 80 ml. Zbylou mouku smíchejte s kakaem a přidejte ke směsi s tmavou čokoládou a těsto rozdělte na bílý základ.
2. Pečte 30 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Horké dortíčky ihned potřete likérem Amaretto a nechte zchladnout.
3. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem, naplňte jej do cukrářského pytlíku a podle obrázku dortíčky ozdobte. Podávejte posypané kakaem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj