×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Thajský hovězí salát s mangem, papájou a mátovým dresinkem
30 minut , Střední náročnost , Asijská , Saláty ,

Thajský hovězí salát s mangem, papájou a mátovým dresinkem

Co budu potřebovat

4 plátky hovězího roštěnce Nyní v akci
sůl
pepř
olivový olej Nyní v akci
1 mango Nyní v akci
1 papája
10 kuliček modrého + 10 kuliček bílého hroznového vína
pórek
čerstvá máta
Na dresink:
2 limety
1 lžíce rybí omáčky
svazek máty
1 červená chilli paprička
1 stroužek česneku
50 palmového cukru

Jak na to?

1.Steaky z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Poté je na grilovací pánvi opečte 2 minuty z každé strany. „Steaky nechte 3 minuty odležet, aby se v nich vyrovnala teplota a po rozkrojení nevytekla všechna šťáva. Až poté je nakrájejte přes vlákna
na tenké plátky,“ radí Jiří Štift.
2. V mixéru připravte dresink: postupně do něj dejte šťávu z jedné limety, rybí omáčku, mátu, chilli papričku, česnek a cukr a rozmixujte dohladka.
3. Mango a papáju nakrájejte na kousky a spolu s kuličkami vína, nudličkami pórku, limetou a masem naaranžujte na talíř. Ozdobte mátou a podávejte s dresinkem v jiné misce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj