×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Thajský hovězí salát
120 minut a více , Vysoká náročnost , Saláty ,

Thajský hovězí salát

Co budu potřebovat

400 g hovězího pupku (veverka)
nebo spodního šálu kýty
2 salátové okurky
2 červené papriky Nyní v akci
2 žluté papriky Nyní v akci
3 mrkve, nakrájené na nudličky
2 červené cibule, na tenká kolečka
1 menší pórek, na tenká kolečka
1 svazek koriandru, lístky i stonky
nasekané nahrubo
50 g arašídů, nasekaných nahrubo Nyní v akci
Na dresink
2 chilli papričky, nakrájené najemno
5cm kousek zázvoru
4 stroužky česneku, drcené
šťáva ze 3 limet Nyní v akci
3 lžíce třtinového cukru Nyní v akci
3 lžíce rybí omáčky
5 lžic sójové omáčky
7 lžic rostlinného oleje Nyní v akci
Na marinádu
3 lžíce krupicového cukru Nyní v akci
2 stroužky česneku, drcené
2 lžíce strouhaného zázvoru
2 lžíce medu
3 lžíce rybí omáčky
2 lžíce rýžového vína nebo sherry Nyní v akci
1 lžíce sezamového oleje

Jak na to?

V míse připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience a do marinády naložte na 6 hodin maso.
Salátovou okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, vyřízněte a zahoďte střední část se semínky. Okurku nakrájejte na tenké nudličky. Červenou a žlutou papriku rozpulte, vyjměte bílý střed a semínka a nakrájejte na nudličky. V míse promíchejte okurku, červenou a žlutou papriku, mrkev, cibuli, pórek a koriandr.
Je čas na dresink. Rozmixujte chilli papričky, zázvor, česnek, stonky koriandru, limetovou šťávu a cukr na hladkou pastu, přesuňte do misky a metlou smíchejte s rybí i sójovou omáčkou a olejem.
Rozpalte gril na 200°C. Maso z marinády nechte okapat a zprudka grilujte 4–5 minut z každé strany. Pak nechte pár minut odpočinout a maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Zeleninu narovnejte na talíře, přelijte dresinkem, navrch položte maso a posypte arašídy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj