×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Thajské kari s jasmínovou rýží
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská , Pro gurmány ,

Thajské kari s jasmínovou rýží

Co budu potřebovat

1 malá lžička olivového oleje Nyní v akci
2 cibule
1–2 lžičky červené kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
2 papriky (1 žlutá, 1 červená) Nyní v akci
250 g jasmínové rýže Nyní v akci
lístky bazalky

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne ostrost omáčky. Nejlepší je jasmínová rýže. Pokrm ozdobte lístky bazalky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj