×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Thajská polévka z červené čočky a batátů
30 minut , Polévka , Nízká náročnost , Asijská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Thajská polévka z červené čočky a batátů

Co budu potřebovat

2 lžičky kari
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule
1 jablko Nyní v akci
3 stroužky česneku
20 g koriandrových lístků
kousek zázvoru
sůl
800 g sladkých brambor Nyní v akci
1,2 l zeleninového vývaru
100 g červené čočky
300 ml mléka Nyní v akci
1 limeta

Jak na to?

Máte rádi asijské speciality? Připravte si domácí thajskou polévku z červené čočky a sladkých brambor neboli batátů.

1) Kari nasucho opečte v hrnci, po zhruba 2 minutách přidejte olivový olej, cibuli, jablka, koriandr, zázvor a opékejte 5 minut. Podle chuti osolte.

2) Poté vsypte nastrouhané brambory, zalijte vývarem, vmíchejte čočku a mléko a nechte 20 minut probublávat.

3) Pak rozmixujte tyčovým mixérem.

4) Dochuťte solí, pepřem a šťávou z limety.

Podávejte s čerstvým koriandrem.

Tip do kuchyně

 

Klasické mléko můžete nahradit kokosovým. Polévka tak získá úplně jiný rozměr.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj