×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Thajská krevetová polévka
15 minut , Polévka , Nízká náročnost , Asijská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Thajská krevetová polévka

Co budu potřebovat

85 g širokých rýžových nudlí
500 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžička rybí omáčky
šťáva z ½ limetky Nyní v akci
1 hvězdička badyánu
špetka cukru Nyní v akci
1 velká hrst čerstvých krevet, vařených Nyní v akci
velká hrst máty a koriandru
nasekaná chilli paprička k podávání

Jak na to?

Asijská kuchyně je pro nás hodně inspirativní, protože je velmi rozmanitá. Thajská kuchyně jako jedna její část určitě stojí za to vyzkoušet. Thajská krevetová polévka je toho příkladem.

1) Nudle uvařte podle návodu na obalu, aby byly tak akorát na skus.

2) Vývar vlijte do pánve, přimíchejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, badyán a cukr.

3) Přiveďte k varu, pak vmíchejte scezené nudle a krevety.

4) Podávejte posypané mátou, koriandrem a nasekanou chilli papričkou.

Tip do kuchyně

 

Buďte opatrní, pokud se rozhodnete polévku ještě solit. Protože rybí omáčka je dost slaná. V Asii ji často používají právě místo soli.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj