×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny s tuňákovými koulemi
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská , Vaření ,

Těstoviny s tuňákovými koulemi

Co budu potřebovat

400 g špaget AQ Nyní v akci
1 lžíce slunečnicového oleje AQ + na prokapání špaget
2 konzervy tuňáka v oleji AQ Nyní v akci
70 g čerstvé strouhanky
1 lžíce kopru, mraženého
1 lžíce sekané pažitky
40 g mandlí Nyní v akci
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry ABio
1 vejce
2–3 lžíce bazalkového pesta
180 ml smetany parmazán k servírování sůl

Jak na to?

1.Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je, mírně prokapejte olejem a udržujte teplé. Tuňáka vyklopte z konzervy, nechte okapat, dejte do mísy, přidejte strouhanku, kopr, pažitku, jemně nasekané mandle, citronovou kůru i vejce a dobře promíchejte – prohněťte rukama do kompaktní hmoty. Z ní udělejte kuličky velikosti menšího golfového míčku.
2.V široké pánvi rozpalte olej a tuňákové kuličky na něm ze všech stran dvě až tři minuty opékejte dozlatova. Pak do pánve přidejte špagety, pesto, smetanu a opatrně promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj