×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Omáčky , Něco lehkého , Vaření ,

Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou

Co budu potřebovat

1 lžička olivového oleje Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 výhonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenká kolečka
2 mrkve, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 pórek, nakrájený na tenká půlkolečka
2 červené papriky, zbavené osemení, nakrájené na kostičky
2x 400g plechovka krájených rajčat
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce balzamikového octa
300 g těstovin penne Nyní v akci
sůl
strouhaný parmazán
rukola k podávání

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá a zároveň lehká. vyzkoušejte těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a zeleninou.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte cibuli, celer, mrkve a pórek a na mírném plameni 15 minut opékejte.

2) Přidejte papriky a po 5 minutách i rajčata, cukr a ocet.

3) Za občasného míchání nechte 10 minut probublávat.

4) Penne uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

5) Mezitím zeleninovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladké omáčky.

6) Osolte ji podle chuti a ještě mírně zahřejte.

7) Těstoviny sceďte, rozdělte na porce, přelijte omáčkou, posypte parmazánem a ozdobte rukolou.

Tip do kuchyně

 

Sýr parmazán můžete také nahradit druhem grana padano nebo pecorinem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj