×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Vaření ,

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Co budu potřebovat

500 g cherry rajčat Nyní v akci
150 ml olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj