×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny s květákem a slaninou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Těstoviny s květákem a slaninou

Co budu potřebovat

200 g slaniny Nyní v akci
300 g těstovin farfalle Nyní v akci
1 květák, rozdělený na růžičky Nyní v akci
25 g másla Nyní v akci
25 g hladké mouky
300 ml mléka Nyní v akci
sůl a čerstvě namletý pepř
1 lžička dijonské hořčice
140 g ementálu nebo čedaru, nastrouhaného Nyní v akci
3 lžíce strouhanky

Jak na to?

V pánvi opečte slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní nechte odsát tuk a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidejte do hrnce květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška. Po částech přilévejte mléko a vždy pečlivě promíchejte, než přilijete další. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Míchejte, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka. Těstoviny, květák a vodu z těstovin promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřete do zapékací mísy. Zbylý sýr a strouhanku promíchejte, posypte tím těstoviny a nechte 5 minut zapéct v troubě pod grilem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj