×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny s brokolicí a cuketou
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Zelenina , Něco lehkého , Vaření ,

Těstoviny s brokolicí a cuketou

Co budu potřebovat

2 stroužky česneku AQ, utřené nožem
2 citrony, jemně nastrouhaná kúra z obou + 1 lžíce vymačkané šťávy Nyní v akci
malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
sůl s 12 bylinkami ABio, pepř
200 g brokolice AQ, mražené
400 g těstovin fusilli ES Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cukety, nasekané

Jak na to?

Pokud máte chuť na něco trochu lehčího, vyzkoušejte náš recept na těstoviny s brokolicí a cuketou. Určitě vám zachutnají.

1) Utřený česnek, jemně nastrouhanou kúru, citrónovou šťávu a petrželku smíchejte v míse.

Blanšírujte brokolici:
2) Brokolici povařte 2 až 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pomocí děrované naběračky ji vylovte, zchlaďte pod tekoucí vodou a dejte stranou.

3) Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu, aby byly na skus neboli al dente.

4) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte cukety a opékejte je zhruba 5 minut lehce dozlatova.

5) Přidejte okapanou brokolici a společně zahřejte. Podle chuti osolte i opepřete.

6) Těstoviny sceďte (dvě lžíce vody uchovejte), přidejte je k zelenině, promíchejte, vmíchejte vodu a česnek s citronem a petrželkou. Dobře promíchejte a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Povařenou brokolici ochlaďte ideálně zprudka v míse s ledem a ledovou vodou. Lépe si tak zachová svoji barvu a chuť.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj