×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem
25 minut , Střední náročnost ,

Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Co budu potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje Nyní v akci
200 g anglické slaniny , nakrájené na menší kousky Nyní v akci
200 g malých bílých žampionů, očištěných a rozpůlených Nyní v akci
100 g krémových žampionů, očištěných a nakrájených na plátky Nyní v akci
4 snítky tymiánu
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin, například tagliatelle čerstvé Nyní v akci
2 vaječné žloutky
125 ml smetany ke šlehání
40 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte na vyšším plamenu olej. Přidejte slaninu a zhruba 2 minuty ji opékejte. Přidejte houby, tymián, česnek, sůl a pepř a opékejte 6–8 minut dozlatova. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, prošlehejte v misce žloutky, smetanu a parmazán. Těstoviny slijte a schovejte si 125 ml vody, ve které se vařily. Vraťte je do hrnce. Přidejte vodu, ve které se vařily, a smetanový mix a jemně promíchejte. Rozdělte na 4 talíře, přidejte houby se slaninou z pánve a dochuťte podle potřeby solí, pepřem a extra parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj