×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem
30 minut , Nízká náročnost , Italská , Saláty ,

Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Co budu potřebovat

400 g těstovin linguine
sůl, pepř
400 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji Nyní v akci
250 g červených cherry rajčat, přepůlených
250 g žlutých cherry rajčat, přepůlených
200 g zelených fazolek, spařených horkou vodou, nasekaných
1 okurka, oloupaná, nakrájená na kousky
180 g směsi oliv (černé, zelené) Nyní v akci
2 hrsti rukoly
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
60 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
30 ml octa

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se nelepily k sobě. Pak k nim vmíchejte okapaného a vidličkou rozporcovaného tuňáka, oba druhy rajčat, fazolky, okurku, olivy, rukolu a česnek. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Poslední čtyři ingredience našlehejte v hrnku nebo misce a pak přilévejte k salátu (nemusíte spotřebovat vše).

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj