×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Terinka z vepřového se zelným salátem
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Terinka z vepřového se zelným salátem

Co budu potřebovat

2 vepřové nožičky
vepřové koleno
mrkev
cibule
řapíkatý celer
bobkový list
černý pepř
nové koření
stroužek česneku
bílé zelí
bílý vinný ocet
dijonská hořčice
nakládané okurky
červený vinný ocet
kapary
vejce
oregano
petrželka
pažitka
tymián
estragon
rostlinný olej Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
sůl, pepř

Jak na to?

Do hrnce se studenou vodou dáme vařit nožičky a kolínko. Okořeníme solí, černým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme také stroužek česneku, stonek řapíkatého celeru, mrkev a půlku cibule. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka.

V hrnci orestujeme na oleji nasekanou cibulku. Maso z vývaru vyjmeme a obereme od kostí. Tučné části rozsekáme v robotu spolu s orestovanou cibulkou a pár lístky oregana a petrželkou. Libové maso nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatním. Na potravinovou fólii přendáme směs a zabalíme do válečku. Nakonec zabalíme váleček ještě do alobalu a necháme v lednici tuhnout asi tak dvě hodiny.

Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak mrkev. V míse promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme olejem a vinným bílým octem. Chuť ještě doladíme nasekanou pažitkou a tymiánem.

K terince připravíme také omáčku Gribich: do misky dáme kapku olivového oleje, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice. Přilijeme kapku červeného vinného octa, nasekanou cibulku, nakládané okurky nakrájené nadrobno, nasekané kapary, pažitku, petržel a estragon. Zamícháme, zvlhčíme olejem a nakonec vmícháme nasekané vejce uvařené natvrdo.

Terinku podáváme se zelným salátem a omáčkou Gribich.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj