×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Co budu potřebovat

½ dýně hokkaido, pokrájené na kostičky
1–2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g quinoy
350 g růžičkové kapusty
1 konzerva cizrny, slité a propláchnuté
45 g vlašských ořechů, nasekaných
hrst sušených brusinek
NA ZÁLIVKU
120 ml olivového oleje Nyní v akci
120 ml tekutého medu
60 ml vinného octa
1–2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčičných semínek
sůl a pepř

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem, rozprostřete na něj dýni, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a pečte 30–40 minut doměkka.
Quinou několikrát propláchněte, dejte do rendlíku, zalijte ji 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Pak na nízkém plamenu povařte asi 15 minut, aby se veškerá tekutina vsákla a quinoa byla měkká.
Propláchněte kapustičky, rozpulte je a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vložte je do cedníku nad quinou, přikryjte poklicí a nechte je v páře 10–15 minut, aby zelenina změkla.
Všechny suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřeste.
V misce smíchejte kapustu, dýni, quinou, cizrnu, ořechy a brusinky. Pokapejte zálivkou (zbytek uschovejte v lednici na příště) a podávejte ještě teplé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj