×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Teplý salát s křepelčími vajíčky
15 minut , Nízká náročnost , Středomořská , Saláty ,

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Co budu potřebovat

4 křepelčí vajíčka
půl lžíce citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
půl lžičky medu
1 lžíce kvalitního olivového oleje Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
100 g směsi salátových lístků
3 plátky pancetty
čtvrtka červené cibule
5 cherry rajčat, rozpůlených
špetka cukru Nyní v akci

Jak na to?

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě
minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená
vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj