×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem
30 minut , Střední náročnost , Francouzská , Saláty ,

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Co budu potřebovat

500 g salátových brambor, nakrájených na čtvrtky Nyní v akci
2 červené cibule, každá nakrájená na 6 kousků
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 plátky slaniny AQ, na širší nudličky Nyní v akci
140 g žampionu AQ, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g polníčku AQ
85 g sýru s modrou plísní AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj