×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaný telecí špíz
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Grilování ,

Grilovaný telecí špíz

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
125 ml madeiry
1 kg telecích řízků
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička soli

Jak na to?

1) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte 10 minut.

2) Přidejte papriku, česnek a chilli papričku, po další minutě rovněž madeiru a nechte částečně zredukovat. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.

3) Pak směs rozmixujte a promíchejte ji s masem, petrželkou a solí a dejte na 4 hodiny do chladničky.

4) Maso navlékněte na jehlice nebo špejle a špízy grilujte 10 až 12 minut.

Tip do kuchyně

 

Maso můžete marinovat i přes noc. Doporučujeme přitom ale marinádu solit až před grilováním. Jinak by sůl vytáhla veškerou vodu z masa.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj