×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Telecí řízky v housce
60 minut , Vysoká náročnost ,

Telecí řízky v housce

Co budu potřebovat

4 telecí medailonky
sůl a pepř
2 vejce
2 lžíce mléka Nyní v akci
60 g strouhanky
60 g parmazánu, nastrouhaného
olivový olej na smažení Nyní v akci
Na rajčatovou salsu
4 rajčata, nakrájená na kostičky Nyní v akci
¼ cibule, nakrájená nadrobno
5–6 lístků bazalky, jemně nasekaných
lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl a pepř
Na petrželovou majonézu
50 g petrželové natě
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 žloutek
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl a pepř
4 bochánky venkovské, světlé
1 balení čerstvé rukoly
4 plátky sýra gouda Nyní v akci

Jak na to?

Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj