×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Telecí guláš s kaší
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Dušení ,

Telecí guláš s kaší

Co budu potřebovat

80 ml olivového oleje Nyní v akci
2 stroužky česneku
3 filety ančoviček naložené v oleji
1 lžíce rajčatového protlaku
400g plechovka krájených rajčat
¼ lžičky krupicového cukru
1 bobkový list
1 kg telecí kýty
2 lžíce brandy
375 ml zeleninového vývaru
125 ml smetany ke šlehání
½ citronu
bramborová kaše Nyní v akci
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje v hrnci na středním plameni. Přidejte česnek, ančovičky a opékejte 1 minutu. Poté vmíchejte protlak, rajčata, cukr a bobkový list a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 15 minut, nebo dokud se směs částečně nezredukuje. Mezitím rozpalte další lžíci oleje v jiné pánvi a postupně na něm zprudka opečte maso. Je-li potřeba, přilijte další lžíci oleje. Pak přilijte brandy a nechte odpařit. Maso přidejte do hrnce k rajčatům, přilijte vývar a přiklopené a za občasného míchání vařte 1 hodinu až 1 hodinu a čtvrt. Vlijte smetanu a prohřejte. Nakonec přimíchejte šťávu z citronu, Servírujte s bramborovou kaší, posypané petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj