×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tažený zámecký závin s jablky
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Tažený zámecký závin s jablky

Co budu potřebovat

450 g hl. mouky + na poprášení Nyní v akci
špetka soli
90 g moučkového cukru
90 g másla, rozpuštěného Nyní v akci
2 vejce + 5 lžic teplé vody
2 lžíce octa
Na náplň a potírání:
80 g másla, rozpuštěného Nyní v akci
10–12 jablek, oloupaných Nyní v akci
moučkový cukr smíchaný se skořicí
40 g strouhanky, osmažené na másle
60 g rozinek Nyní v akci

Jak na to?

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj