×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tatranská cibulačka
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká ,

Tatranská cibulačka

Co budu potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta Nyní v akci
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj