Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTatarský biftek po francouzsku s domácími hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Tatarský biftek po francouzsku s domácími hranolky
Tatarský biftek po francouzsku s domácími hranolky

Tatarský biftek po francouzsku s domácími hranolky

Velmi snadné
16-30 minut
2/5
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory typu A 400 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Tatarský biftek 500 g
  • Vejce 2 ks
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Tabasco
  • Kapary 2 plž
  • Balzamikový krém 1 plž
  • Brandy 15 ml
  • Olej řepkový 200 ml
  • Olej olivový 60 ml
  • Pepř
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Sůl
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Med 1/2 plž
  • Salát Baby mix 125 g
  • Brambory typu A 400 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Tatarský biftek 500 g
  • Vejce 2 ks
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Tabasco
  • Kapary 2 plž
  • Balzamikový krém 1 plž
  • Brandy 15 ml
  • Olej řepkový 200 ml
  • Olej olivový 60 ml
  • Pepř
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Sůl

Příprava

1
Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na hranolky. Propláchněte studenou vodou a 5 minut povařte. Sceďte a nechte vychladnout.
2
Šalotku a petrželku nakrájejte nadrobno. V míse promíchejte maso, žloutky, hořčici, tabasko, brandy, balsamiko, kapary, šalotku, petrželku, osolte a opepřete.
3
Rozpalte hlubší pánev, vlijte vysokou vrstvu řepkového oleje a usmažte v ní hranolky dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.
4
V menší misce připravte medovohořčicový dresink. Olivový olej, hořčici, med, ocet, sůl a pepř vyšlehejte. Promíchejte se salátem a ihned podávejte s tatarákem a hranolky.
1
Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na hranolky. Propláchněte studenou vodou a 5 minut povařte. Sceďte a nechte vychladnout.
2
Šalotku a petrželku nakrájejte nadrobno. V míse promíchejte maso, žloutky, hořčici, tabasko, brandy, balsamiko, kapary, šalotku, petrželku, osolte a opepřete.
3
Rozpalte hlubší pánev, vlijte vysokou vrstvu řepkového oleje a usmažte v ní hranolky dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.
4
V menší misce připravte medovohořčicový dresink. Olivový olej, hořčici, med, ocet, sůl a pepř vyšlehejte. Promíchejte se salátem a ihned podávejte s tatarákem a hranolky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.