×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tafelspitz
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Ostatní ,

Tafelspitz

Co budu potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku Nyní v akci
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje Nyní v akci
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj