×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tacos s hovězím masem a guacamole
60 minut , Střední náročnost ,

Tacos s hovězím masem a guacamole

Co budu potřebovat

1 cibule, nakrájená na kostičky
1 červená paprika, na kostičky Nyní v akci
1 zelená paprika, na kostičky Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
špetka papriky Nyní v akci
1 a ½ lžičky mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa Nyní v akci
250 ml hovězího vývaru
1 balíček tacos (ve tvaru mušle)
NA SALSU
2 zralá rajčata, nakrájená Nyní v akci
1 jarní cibulka, oloupaná a nakrájená
lístky ze 3 stonků koriandru
šťáva z ½ limetky Nyní v akci
sůl a pepř
NA GUACAMOLE
2 zralá avokáda, nakrájená Nyní v akci
šťáva z ½ limetky Nyní v akci
2 lžíce créme fraiche

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olivový olej rozehřejte v pánvi a zvolna na něm nechte zesklovatět cibuli a obě papriky. Přidejte česnek spolu s paprikou a kmínem a ještě 1–2 minuty opékejte. Pak přidejte maso, rozdrobte ho vařečkou na drobné kousky a nechte opéct dohněda. Přilijte vývar a 45 minut zvolna vařte.
Promíchejte v misce rajčata, cibulku, koriandrové lístky, limetkovou šťávu. Ochuťte solí a pepřem.
Avokáda rozmačkejte v misce vidličkou, zakápněte limetkovou šťávou a jemně smíchejte s créme fraiche.
Tacos naplňte mletým masem, navrch dejte salsu a quacamole.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj