×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tábornické sladké brambory na ohni
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Piknik ,

Tábornické sladké brambory na ohni

Co budu potřebovat

600 g sladkých brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl
28 plátků špeku nebo slaniny

Jak na to?

Než budete brambory opékat na otevřeném ohni, je dobré je nejprve předvařit v kotlíku či doma v hrci. V osolené vodě je vařte do poloměkka. To může dle velikosti trvat 10 až 20 minut.

Vychladlé brambory dejte do mísy a promíchejte se solí a olejem. Poté je omotejte plátky špeku, nebo slaniny a pečte na roštu, či jako špekáček na klacíku.

TIP pro táborníky:
Správný táborový šéfkuchař má s sebou na cestách alobal. Pokud se vám brambory nechce vařit, zabalené v alobalu je dejte do žhavého popelu a pečeme cca 40 až 60 minut  Zabalené pochoutky se částečně dusí ve vlastní šťávě a tak jsou vždy šťavnaté.

Prázdniny v jednom kole 

Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj