Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyT-bone steak s avokádovou salsou
Albert logoAlbert logo
  • T-bone steak s avokádovou salsou
T-bone steak s avokádovou salsou

T-bone steak s avokádovou salsou

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kukuřičné klasy 4 ks
  • Olej olivový 80 ml
  • Med 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Hovězí T-bone steak 4 ks
  • Tymián sušený 2 člž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Avokádo 2 ks
  • Citron 1 ks
  • Kukuřice sterilovaná 150 g
  • Salát rajčatový 250 g
  • Fazole bílé sterilované 425 g
  • Polníček 125 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Kukuřičné klasy 4 ks
  • Olej olivový 80 ml
  • Med 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Hovězí T-bone steak 4 ks
  • Tymián sušený 2 člž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Avokádo 2 ks
  • Citron 1 ks
  • Kukuřice sterilovaná 150 g
  • Salát rajčatový 250 g
  • Fazole bílé sterilované 425 g
  • Polníček 125 g
  • Cukr třtinový 1 plž

Příprava

1
Kukuřičné klasy rozkrájené na třetiny položte na alobal, zakapejte 3 lžícemi oleje, medem, osolte a opepřete. Zabalte do balíčku a vložte na gril. Přiklopte a pečte 10 minut. Poté alobal odstraňte a dogrilujte ze všech stran dozlatova, 5 minut.
2
Do steaků vmasírujte olivový olej, na každý potřebujete 1 lžíci. Osolte, opepřete a posypte tymiánem. Na vysokém žáru opékejte z každé strany 2,5 až 4,5 minuty podle požadavku na propečení. Nechte zakryté 10 minut odpočinout. Před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.
3
Avokáda rozpulte, větší nůž zasekněte do pecky a pootočením ji vyjměte. Lžící vyjměte dužinu ze slupky. Nakrájejte na kostičky a zakapejte 2 lžícemi šťávy z citronu. Kukuřici slijte.
4
Avokádo s kukuřicí vsypte do mísy a promíchejte s rajčatovým salátem.
5
Fazole slijte a nechte okapat. Vsypte do mísy, přidejte polníček a přelijte dresinkem ze zbylého oleje, citronové šťávy, třtinového cukru, soli a pepře.
1
Kukuřičné klasy rozkrájené na třetiny položte na alobal, zakapejte 3 lžícemi oleje, medem, osolte a opepřete. Zabalte do balíčku a vložte na gril. Přiklopte a pečte 10 minut. Poté alobal odstraňte a dogrilujte ze všech stran dozlatova, 5 minut.
2
Do steaků vmasírujte olivový olej, na každý potřebujete 1 lžíci. Osolte, opepřete a posypte tymiánem. Na vysokém žáru opékejte z každé strany 2,5 až 4,5 minuty podle požadavku na propečení. Nechte zakryté 10 minut odpočinout. Před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.
3
Avokáda rozpulte, větší nůž zasekněte do pecky a pootočením ji vyjměte. Lžící vyjměte dužinu ze slupky. Nakrájejte na kostičky a zakapejte 2 lžícemi šťávy z citronu. Kukuřici slijte.
4
Avokádo s kukuřicí vsypte do mísy a promíchejte s rajčatovým salátem.
5
Fazole slijte a nechte okapat. Vsypte do mísy, přidejte polníček a přelijte dresinkem ze zbylého oleje, citronové šťávy, třtinového cukru, soli a pepře.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.