×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská ,

Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Co budu potřebovat

300 g kolínek ES
1 svazek jarní cibulky, nasekaný najemno
550 ml polotučného mléka AQ
15 g kukuřičného škrobu (nebo obyčejné hladké mouky)
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
25 g parmazánu, nastrouhaného
140 g eidamu, nastrouhaného
sůl, pepř
150 g šunky, na nudličky Nyní v akci
2 hrsti mraženého hrášku AQ
350 g cherry rajčat AQ, přepůlených
25 g čerstvé strouhanky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Kolínka uvařte podle návodu na obalu, aby byla al dente neboli na skus. Na poslední dvě minuty přidejte k vařícím se těstovinám jarní cibulku. Mezitím připravte omáčku. Tri lžíce mléka smíchejte s kukuřičným škrobem a hořčicí. Zbývající mléko zahřejte spolu s česnekem a do horkého mléka vmíchejte škrobovou směs, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Sejměte z ohně a vmíchejte parmazán, dvě třetiny eidamu a podle chuti opepřete. Kolínka s jarní cibulkou dobře sceďte, za stálého promíchávání je nechte oschnout, pak je vmíchejte do sýrové omáčky, přidejte šunku a hrášek, promíchejte a poté opatrně přendejte do zapékací mísy o rozměrech zhruba 20 x 30 cm. Navrch vyskládejte rajčátka řeznou stranou navrch, posypejte zbylým sýrem smíchaným se strouhankou a pečte dvacet minut. Poté ještě pět až deset minut grilujte, aby strouhanka byla krásně křupavá.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj