×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hanácká syrnica
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Hanácká syrnica

Co budu potřebovat

250 ml mléka Nyní v akci
sůl
1 lžíce kmínu
1–2 lžíce másla Nyní v akci
2 balení olomouckých tvarůžků, nakrájených na malé kousky + na ozdobu
125 g tvarohu nebo žervé Nyní v akci
pažitka na ozdobu
brambory uvařené ve slupce k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.

1) Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody.

2) Osolte, okmínujte a přiveďte k varu.

3) Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí.

4) Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte.

5) Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte.

Tip do kuchyně

 

Syrnicu podávejte s malými bramborami uvařenými ve slupce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj