×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sýr z plechu
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé ,

Sýr z plechu

Co budu potřebovat

100 g strouhanky
500 g 45% eidamu v celku AQ
20 g másla + na vymazání
2 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
16 brambor AQ Nyní v akci
sůl, kmín
tatarská omáčka AQ k podávání

Jak na to?

Příprava 25 min. Pečení 25 min.

1. Středně velkou zapékací mísu nebo pekáček vymažte máslem a vysypte polovinou strouhanky. Ke dnu ji klidně i mírně přitlačte. Na strouhanku nahrubo nastrouhejte sýr, navrch dejte zbylou strouhanku a opět přitlačte. Máslo nechte na mírném plameni úplně rozpustit a poté ho smíchejte
s olejem. Směsí pokapejte strouhanku.

2. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pětadvacet minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Mezitím oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, okmínujte a uvařte doměkka. Brambory sceďte a ihned podávejte se sýrem a tatarskou
omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj