×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Vaření ,

Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Co budu potřebovat

1 králík
sůl
2 lžíce slunečnicového oleje a 2 lžíce másla Nyní v akci
3 větší mrkve, nastrouhané
2 malé skleničky sterilovaného celeru
zeleninový vývar
8 kuliček nového koření
5 bobkových listů
špetka sušeného tymiánu
500 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
1 balení smetany ke šlehání
1 balení zakysané smetany Nyní v akci
citronová šťáva k dochucení Nyní v akci
brusinky k servírování
bramborové knedlíky nebo noky k podávání

Jak na to?

Králíka omyjte, naporcujte na 6–8 kousku a ze všech stran osolte. Nejlépe v litinovém širším hrnci rozpalte olej a máslo, přisypte nastrouhanou mrkev, přidejte okapané celerové nudličky (lák uschovejte) a zhruba 10–15 minut za stálého míchání opékejte. Pak zeleninu odsuňte ke kraji a v hrnci ze všech stran opečte porce králíka. Pokud je potřeba, přidejte máslo. Nakonec maso posaďte na zeleninu, zalijte lákem z celeru a vývarem, aby maso bylo potopené, přihoďte nové koření, bobkové listy a tymián, přiklopte a tři čtvrtě hodiny vařte na středním plameni. Maso obracejte. Pak 1,5 hodiny pečte přiklopené v troubě předehřáté na 180 °C. Podlévejte. Maso vyndejte stranou, ze sosu vylovte koření a směs rozmixujte tyčovým mixérem. V části mléka rozkvedlejte mouku, přilijte zbylé mléko a pak do něj metličkou zašlehejte obě smetany. Směs opatrně vlijte k základu a prohřívejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a citronem. Omáčku podávejte s masem, bramborovými knedlíky a brusinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj