×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Švestouka
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká ,

Švestouka

Co budu potřebovat

600 g uzené vepřové krkovice, uvařené Nyní v akci
250 ml vývaru z uzeného
250 g švestkových povidel
3 lžíce medu
½ lžičky mleté skořice
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
špetka mletého hřebíčku
100 ml červeného vína
sůl
čerstvě namletý pepř
Na jíšku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Doměkka uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple. Vývar z masa se teď bude hodit na omáčku. Přiveďte ho k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání do něj přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a špetku hřebíčku. Přilijte červené víno a podle chuti osolte a opepřete.
Pokud není omáčka dostatečně hustá, z másla a mouky udělejte světlou jíšku a za stálého míchání ji do omáčky přidejte. Nechte krátce povařit. Maso se švestoukou nejvíc chutná s bramborovými špalíčky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj