×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Švestkový krambl
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Švestkový krambl

Co budu potřebovat

máslo na vymazání
800 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na čtvrtky
2–3 lžíce třtinového cukru Nyní v akci
šťáva z 1 pomeranče Nyní v akci
rum na pokapání ovoce Nyní v akci
Na drobenku
200 g polohrubé mouky
100 g změklého másla
100 g třtinového cukr Nyní v akci
1 žloutek
špetka mleté skořice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Jednu velkou zapékací mísu nebo čtyři menší vymažte máslem. Švestky promíchejte s cukrem, pomerančovou šťávou a rumem a rovnoměrně je rozprostřete do zapékací mísy nebo misek. Pak si připravte drobenku. V míse prsty propracujte mouku, máslo, cukr, žloutek a skořici, až vznikne sypká drobenka. Drobenkou rovnoměrně posypte švestky a pečte 25–30 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj