×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Švestkové knedlíky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Vaření ,

Švestkové knedlíky

Co budu potřebovat

225 g moučných brambor + sůl Nyní v akci
1 vejce, prošlehané
2 lžíce másla, rozpuštěného Nyní v akci
310 g hladké mouky
švestky
cukr smíchaný se skořicí Nyní v akci
115 g másla Nyní v akci
120 g strouhanky

Jak na to?

Brambory uvařím ve slupce v trošku osolené vodě. Sliji je, napustím na ně studenou vodu, znovu sliji. Teď se mi budou dobře loupat. Oloupané je nastrouhám na jemném struhadle.
Nastrouhané brambory promíchám s vejcem, máslem a moukou a vařečkou nebo rukou vypracuji hladké těsto. Pokud je těsto příliš měkké, přidám mouku.
Švestky vypeckuji a místo pecky naplním každou švestku asi ½ lžičky skořicového cukru. Těsto vyválím na 5 mm silnou placku a rozkrájím ji na čtverečky. Do každého čtverečku zabalím švestku a v dlaních vyválím kulatý knedlík.
Připravené knedlíky vložím do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařím je ještě 5 minut. Vyndám je děrovanou naběračkou.
Zatímco se knedlíky vaří, rozpustím v pánvi máslo a osmahnu na něm strouhanku dozlatohněda.
Uvařené knedlíky obalím v připravené strouhance, posypu je skořicovým cukrem a podávám.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj