×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Švédské masové koule
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Východoevropská ,

Švédské masové koule

Co budu potřebovat

400 g vepřového mletého masa AQ
1 vejce, našlehané
1 malá cibule, nasekaná najemno
85 g čerstvé strouhanky
1 lžíce jemně nasekaného kopru + navíc k podávání
sůl, pepř
po 1 lžíci olivového oleje a másla Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
400 ml horkého hovězího vývaru
bramborová kaše a brusinky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj