×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Švédská snídaně
15 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Východoevropská ,

Švédská snídaně

Co budu potřebovat

500–600 g ovesných vloček
2 hrsti různých ořechů – vlašské, lískové i mandle
½ hrnku sezamových semínek
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
1 hrnek sušených meruněk
180 ml slunečnicového oleje Nyní v akci
250 ml lesního medu Nyní v akci
tmavý celozrnný chléb
máslo Nyní v akci
hodně zeleniny – okurky,
rajčata Nyní v akci
papriky Nyní v akci
kefír k podávání

Jak na to?

Vločky nasypte do mísy, přidejte ořechy, oboje semínka, rozinky i pokrájené meruňky a promíchejte. Olej a med zahřejte v rendlíku – směs by neměla projít varem. Přilijte ji k suché směsi. Promíchejte, rozdělte na dva plechy vyložené pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 15–20 minut. Na stůl dejte jak pečené müsli, tak chléb, máslo, zeleninu a kefír.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj