×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou
25 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla , Párty , Vaření ,

Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou

Co budu potřebovat

700 ml červeného vína
120 g moučkového cukru
1 svitek skořice
1 vanilkový lusk
6 mandarinek
3 lžíce pistáciových oříšků
zakysaná smetana
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.

2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.

3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.

Tip do kuchyně

Mandarinky můžete doplnit ještě například o lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody) nebo také o jablko.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj