×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Suši s okurkou a tuňákem
60 minut , Střední náročnost , Asijská , Chuťovky ,

Suši s okurkou a tuňákem

Co budu potřebovat

200 g rýže na suši (s krátkými zrny)
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce krupicového cukru
¼ lžičky soli
1 plechovka tuňáka, okapaná Nyní v akci
2 lžíce majonézy Nyní v akci
1 lžíce sekané pažitky
4 pláty řasy nori
1 okurka, nakrájená na dlouhé špalíky
sójová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Rýži vsypte do cedníku a pod kohoutkem ji proplachujte, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijte 375 ml vody, přiveďte k varu a na nejmenším plameni vařte přiklopené deset minut.
2. Rýži sceďte, rozprostřete na talíř a nechte deset minut chladnout. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Směs opatrně vmíchejte do rýže a nechte ji úplně vychladnout. Tuňáka smíchejte s majonézou a pažitkou.
3. Jeden plát řasy nori dejte na bambusovou podložku, rozložte na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dejte špalík okurky. Konec bez rýže potřete vodou a pomocí podložky suši zarolujte – směrem od okurky. Zopakujte s dalším plátem. Na ostatní dejte místo okurky tuňákovou směs. Všechny rolky ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Podávejte se sójovou omáčkou.
Tip - Místo okurky můžete dát avokádo anebo k ní přidat mrkev a tuňáka vyměnit za krabí tyčinky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj