×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sushi s krevetami
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Asijská , Chuťovky , Něco lehkého , Vaření ,

Sushi s krevetami

Co budu potřebovat

400 g krevet Nyní v akci
wasabi
Suši rýže:
400 g suši rýže Nyní v akci
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru Nyní v akci
½ lžičky soli

Jak na to?

Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.

2) Pak nasypte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.

3) Poté snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.

4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.

5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.

6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A jedeme dál:
7) Formu zhruba 20×30 cm vyložte potravinářskou fólií.

8) Krevety podélně nařízněte, otevřete je do “motýla” a lehce rozplácněte. Takto je jednu vedle druhé rozprostřete na dno mísy.

9) Potřete je zlehka wasabi, navrch dejte rýži a důkladně ji přitlačte.

10) Přetáhněte fólií a zatěžkejte konzervami. Chlaďte 1 hodinu v lednici.

11) Opatrně vyklopte a nakrájejte na obdélníčky.

Tip do kuchyně

 

Na tento recept použijte výhradně čerstvé krevety nebo ryby. Nepoužívejte zmražené produkty. Jen tak budete mít jistotu, že jsou suroviny opravdu čerstvé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj