×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sušenky s pudinkem
90 minut , Střední náročnost ,

Sušenky s pudinkem

Co budu potřebovat

170 g másla
130 g krupicového cukru
1 velké vejce
1 lžíce mléka Nyní v akci
60 g kukuřičného škrobu
250 g hladké mouky
¼ lžičky soli
2 žloutky, prošlehané, na potření
Na pudinkový krém
1 vanilkový pudinkový prášek,
instantní, zastudena
mléko podle návodu na pudink Nyní v akci
cukr podle návodu na pudink Nyní v akci
250 g krémového sýra, pokojové teploty Nyní v akci
200 ml slazeného kondenzovaného
mléka Nyní v akci
250 ml smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
6 velkých banánů, nakrájených
na kolečka
Na polevu
1 bílek
200 g moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Nejlépe den předem si upečte sušenky, aby zvláčněly a pěkně se spojily s pudinkovým krémem. Utřete máslo s cukrem, pak přimíchejte 1 celé vejce a lžíci mléka. V další míse smíchejte kukuřičný škrob, mouku a sůl. Moučnou směs pak postupně přidávejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozválejte ho na půlcentimetrovou placku.
Z těsta vykrajujte obdélníkovým tvořítkem sušenky a pokládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Plech se sušenkami vložte na hodinu do mrazáku.
Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky vyndejte z mrazáku, důkladně je potřete žloutky a pečte 9 minut. Sušenky pak budou čekat na chladném místě do druhého dne. Dají se samozřejmě i koupit kvalitní máslové sušenky hezkého tvaru, ale domácí jsou domácí.
Je čas na krém. Začněte pudinkem, který udělejte podle návodu na obalu. Pak v mixéru ušlehejte krémový sýr s kondenzovaným mlékem dohladka. Přendejte směs do velké mísy.
Ve šlehači šlehejte smetanu do polotuha, přidejte cukr a vyšlehejte dotuha. Do velké mísy se sýrovou směsí přidejte postupně pudink, důkladně promíchejte, pak jemně vmíchejte šlehačku.
Ještě si připravte polevu. Rozšlehejte bílek s prosetým cukrem a citronem. Šlehejte tak dlouho, až poleva ztuhne a bude pomalu odkapávat ze lžíce.
Zvolte nejlépe vyšší obdélníkovou formu. Na její dno vyskládejte polovinou sušenek, na ně rozložte kolečka banánu. Na banány větší lžící naneste pudinkový krém, uhlaďte ho a pokryjte druhou polovinou sušenek. Horní vrstvu ozdobte polevou (část jí můžete obarvit). Formu uložte na 2–3 hodiny do lednice, aby se vrstvy spojily a ztuhly. K podávání nakrájejte dezert podle hran sušenek.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj