×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Štrúdl z pivního těsta
120 minut a více , Nízká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Štrúdl z pivního těsta

Co budu potřebovat

500 g hladké mouky
250 ml piva Nyní v akci
250 g másla, rozpuštěného + 2 lžíce navíc na pokapání Nyní v akci
větší špetka soli
vejce na potření
Na náplň:
8 větších jablek, oloupaných, nastrouhaných na hrubé straně struhadla Nyní v akci
1 hruška, oloupaná, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 lžíce citrónové šťávy Nyní v akci
100 g marcipánu, nastrouhaného
2 hrsti rozinek namočených přes noc v rumu nebo brandy Nyní v akci
2 hrsti borůvek
1 vanilkový cukr
4–6 lžíc třtinového cukru podle chuti

Jak na to?

1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2. Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj