×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Štóla s mandlemi a rozinkami
120 minut a více , Snídaně , Střední náročnost , Ostatní ,

Štóla s mandlemi a rozinkami

Co budu potřebovat

500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g moučkového cukru
1 kostka droždí
200 ml mléka Nyní v akci
150 g másla Nyní v akci
2 žloutky
100 g mandlí Nyní v akci
100 g rozinek Nyní v akci
70 g marcipánu
1 lžíce citronové kůry Nyní v akci

Jak na to?

Připravte kvásek. Do zadělávací mísy prosijte mouku se špetkou soli. Promíchejte ji s 80 g cukru a uprostřed udělejte důlek. V hrnečku rozdrobte droždí, přidejte zbylý cukr, tři lžíce vlažného mléka a umíchejte kašičku. Nalijte ji do důlku a 15 minut nechte vzejít kvásek.
Zadělejte těsto. Rozehřejte máslo a nechte ho trochu zchladnout, aby bylo vlahé, ale ne horké. Pak ho spolu se žloutky přidejte do důlku v mouce. Podle potřeby přilévejte mléko a důkladně vypracujte vláčné těsto (nejdřív v míse, pak na vále). Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout.
Mandle nahrubo nasekejte. Spolu s rozinkami, nakrájeným marcipánem a citronovou kůrou je vmíchejte do vykynutého těsta a ještě jednou ho prohněťte. Na pomoučněném válu z něj vyválejte placku silnou asi tři centimetry. Delší strany přehněte do středu a mírně přitlačte. Štólu přeneste na plech a nechte asi čtvrt hodiny kynout.
Troubu rozpalte na 200 °C a pečte štólu asi deset minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli.
Tip - Štólu podávejte se silnou kávou, dobrým čajem nebo hustou čokoládou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj