×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sterilované okurky
10 minut , Nízká náročnost , Česká , Zavařeniny ,

Sterilované okurky

Co budu potřebovat

okurky nakládačky, pevné, nezavadlé, co nejmenší Nyní v akci
NA DNO KAŽDÉ SKLENICE:
2 malé snítky čerstvého kopru
1 bobkový list
třetina lžičky hořčičného semínka
1 kulička nového koření
3 kuličky černého pepře
5 koleček mrkve
pár kousků cibule
NA NÁLEV:
25 g soli
80 g krupicového cukru
250 ml octa

Jak na to?

Okurky nechte jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně operte, případně i vydrbejte jemným kartáčkem. Na dno každé sklenice dejte všechny ingredience a pak do nich naskládejte i okurky, a to tak, aby byly pevně fixované. Zalijte nálevem připraveným ze všech potřebných ingrediencí a 700 ml vody zahřáté na 70 °C. Sklenice zalévejte jen asi centimetr pod okraj a zavíčkujte.

TIP: Při sterilování okurek je dobré dávat po obvodu sklenic stejně velké plody a doprostřed namíchat nestejné kusy zeleniny.

Okurky můžete oprat klidně i v pračce. Nastavte ji na studené praní a hlavně vypněte ždímání. Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj