×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sterilované houby se zeleninou
20 minut , Nízká náročnost , Česká , Zavařeniny ,

Sterilované houby se zeleninou

Co budu potřebovat

750 g bílého zelí
1 kg paprik (zelené nebo červené) Nyní v akci
250 g hub Nyní v akci
sůl, ocet
500 g cibule
NA NÁLEV:
350 ml octa
80 g krupicového cukru
20 g soli
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
čtvrt lžičky hořčičného semínka

Jak na to?

Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.

Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.

Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.

TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj