×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Steaky se švestkovou omáčkou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Grilování ,

Steaky se švestkovou omáčkou

Co budu potřebovat

4 hovězí steaky Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
drcený barevný pepr
Na švestkovou omácku:
1 malá cibule
olivový olej Nyní v akci
1 velká lžíce hnědého cukru
250 ml červeného vína
250 ml drůbežího vývaru
5 ml sójové omácky
440 g švestkových povidel, sůl
opečené brambory a polníček k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1. Na omáčku orestujte nakrájenou cibuli na olivovém oleji dozlatova. Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte červeným vínem a počkejte, až se mírně odpaří. Pak přidejte vývar, sójovou omáčku a povidla. Za stálého míchání vařte deset minut. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí. Udržujte teplé.
2. Maso promačkejte klouby ruky, lehce potřete olivovým olejem a posypte drceným barevným pepřem.
3. Pak maso zprudka opečte na pánvi – z každé strany dvě minuty. Pouze pokud chcete steaky středně nebo hodně propečené, opékejte je tři až pět minut.
4. Maso přendejte do zapékací misky a dejte na osm minut do trouby vyhřáté na 140° C. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte ještě deset minut odpočívat. Steaky podávejte se švestkovou omáčkou, bramborem a polníčkem nebo lehkým zeleninovým salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj